Musculoskeletale echografie

Echografie is een effectief onderzoek dat pijnloos is en geen bijwerkingen heeft. Het maakt gebruik van zeer hoge frequentie geluidsgolven om beelden in real time te creëren. Dankzij dit nauwkeurige meetinstrument kan uw fysiotherapeut uw spieren, pezen, zenuwen, vaten en gewrichten direct visualiseren.
Het is de enige realtime beeldvormingstechniek die een dynamische visualisatie mogelijk maakt, waardoor uw kinesitherapeut zijn of haar behandeling efficiënt en volledig gepersonaliseerd kan aanpassen.
Echografie vervangt zeker niet uw kinesitherapeut en zijn klinisch onderzoek, maar is een essentieel hulpmiddel bij de opvolging van de evolutie van een sportblessure. De precieze plaats, gekoppeld aan de toepassing van schokgolven, droge naalden of EPTE-therapie, verhoogt de efficiëntie en de precisie van de technische gebaren. Bovendien is ultrageluid nuttig bij revalidatie waarbij visuele biofeeback nodig is, zoals bij bepaalde neurologische, uro-gynecologische, posttraumatische of andere complicaties.