Reatletisatie

Re-atletisatie is de laatste fase in de revalidatie van een patiënt. Het doel is de patiënt in staat te stellen terug te keren naar zijn of haar beste niveau op het veld en/of de groep te reïntegreren in de best mogelijke omstandigheden, dit alles om het huidige seizoen te hervatten en tegelijkertijd het ontstaan van toekomstige blessures te voorkomen. Deze fase betreft niet alleen topsporters, maar ook recreatieve sporters, die veel gevoeliger zijn voor het risico op blessures.

De doelstellingen in deze fase zijn duidelijk:

Een hervatting van de fysieke activiteit na een lange pauze, die zal leiden tot een herwonnen lichamelijk en geestelijk welzijn.

De uitvoering van letselpreventiestrategieën en de identificatie van risicofactoren.

Beperking van de fysieke de-conditionering tijdens de revalidatiefase.

Een geïndividualiseerde en aangepaste fysieke voorbereiding na de revalidatie om terug te keren naar 100% van de capaciteiten van de sporter op het oefenveld.

Een terugkeer naar het veld en/of naar het team zo snel mogelijk.

Deze fase kan alleen worden overwogen door middel van een gepersonaliseerd programma dat is aangepast aan de patiënt, de plaats en de geschiedenis van de blessure, de ernst maar ook en vooral de sportieve en/of persoonlijke deadlines.