Onthaal

Welkom bij C2rk – Rehabilitatie- en Revalidatiecentrum van Koekelberg!

C2rk heeft een team van ongeveer tien gezondheidswerkers die werkzaam zijn in drie therapeutische gebieden: kinesitherapie, chiropodie en osteopathie.

Ons vakgebied is in essentie orthotraumatologie. Onze methodologie is gebaseerd op multidisciplinariteit en stelt de patiënt centraal, of u nu een sporter bent of niet.

In 2011 richtte Grégory Vervloet het Fysiotherapiecentrum Karreveld op en bundelde de krachten met Saliou Diallo, Josselin Callistri, David Strul, Arnaud Verstraeten, Julien Rochette en Arnaud Ghislain.

In 2019 wordt een nieuwe pagina geschreven voor het team met de komst van Yacine De Backer, Cédric Ringoet, Sarah Stultjens, Quentin Labdant en Valentine Peyls:

Het Rehabilitatie- en Reatletisatiecentrum van Koekelberg (C2rK) is in dezelfde tijd ontstaan en is gevestigd aan de 120 Jules Besmestraat in Koekelberg, 200m van het nu gesloten Karreveld Centrum.

Op het gebied vankinesitherapie bestaat ons team uit tien specialisaties, namelijk:
Ortho-traumatologische niet-sportfysiotherapie, sportkinesitherapie, manuele therapie (bv. Mulligan), vestibulaire kinesitherapie, lymfedrainage, crochetage, posturale beoordeling, evaluatieve musculoskeletale echografie, dry needling…

Onze ideeën? 

  • Wie kan sporters beter behandelen dan de sporters zelf?
    We trainen en werken allemaal in een sportieve omgeving zoals atletiek, rugby, voetbal, basketbal, hockey – voor Olympische disciplines – maar ook Crossfit, Padeltennis, Trail, …
    Deze dubbele kennis van het vakgebied als sporter en therapeut is een extra troef voor uw revalidatie.
  • De reatletisatie, een essentiële stap voor onze sportpatiënten na de revalidatie en voor de hervatting van de sport, wordt in optimale omstandigheden uitgevoerd dankzij onze 400m2 werkruimte.
  • Wetenschappelijk klinisch onderzoek bewijst het: beweging geneest chronische pijn. In dit opzicht willen we onze patiënten een follow-up bieden die verder gaat dan de gezondheidsberoepen. Daartoe zorgen 3 medewerkers voor de opvolging van de fysieke voorbereiding, Pilates en Yoga lessen.

Kortom, bij C2rK vindt u een jong, sportief en gemotiveerd team dat u volgt vanaf de eerste diagnostische evaluatiesessie tot aan uw terugkeer op het werk of in het veld.

Het centrum wordt beheerd door de SPORT CURE TEAM NW (BE0699524507).