Cupping therapie – Trigger points

Bij Cupping Therapy gebruiken we, net als bij de Dry Needling, zeker het voorouderlijk gereedschap, de zuignappen, maar we passen het toe op de Trigger Point Therapy.


Triggerpoints, triggerpoints zijn punten van extreme spanning die ontstaan door een direct of chronisch trauma op een spier. Deze punten kunnen letselketens binnen spiergroepen creëren die lokale en/of geprojecteerde pijn of zelfs vegetatieve reacties veroorzaken.

Dit instrument is een alternatief voor een manuele behandeling – digipunctuur – die te pijnlijk is of voor een behandeling met droge naalden die niet door de patiënt zou worden getolereerd.


Het is belangrijk om op te merken dat het meer dan waarschijnlijk is dat er na de therapie een oppervlakkige hematoom ontstaat, of zelfs dat er lymfebelletjes ontstaan die nooit mogen worden doorboord. Deze effecten vervagen snel zonder dat er nawerkingen optreden.

Om binnen onze wetenschappelijke paden te blijven, wordt C2rK cupping therapie alleen toegepast tijdens triggerpoint therapieën.