Blood Flow Restriction

Blood Flow Restriction is een versterkende methode die vooral tijdens de eerste fasen van uw revalidatie interessante hypertrofische effecten kan hebben.
Deze in de jaren zestig in Japan ontwikkelde tool stond aanvankelijk bekend als Kaatsu Training, werd sinds 2009 geactualiseerd en opgenomen in strenge klinische studies, en heet nu BFR training, een techniek die in ons centrum wordt gebruikt.


Met behulp van een compressiemouw wordt druk uitgeoefend op de wortel van uw been of arm, waardoor de bloedtoevoer naar uw spier geheel of gedeeltelijk wordt verminderd. De resulterende metabole stress zal een reactieketen genereren die leidt tot hypertrofie, vooral in de gebruikte spier.

Deze druk wordt niet willekeurig toegepast, maar moet bij elke sessie worden gepersonaliseerd door het volgen van een nauwkeurig protocol met behulp van een ultrasoundscanner die is uitgerust met een Doppler – die we in het centrum hebben – of een geluidsdoppler – die we ook hebben.


Wat is het voordeel?

Deze verwachte effecten worden waargenomen bij lichte inspanningen met lage belastingen (+/-30% van uw maximum), d.w.z. belastingen die ons in staat stellen de reacties van uw lichaam na de versterkingssessie onder controle te houden.


Andere interessante effecten worden gevonden in recente klinische studies en worden gepubliceerd, met name op VO2Max, angiogenese of zelfs op botgroei- en productiefactoren… Effecten waar we ook naar op zoek zijn wanneer dat nodig is (vermoeidheidsfractuur, botbreuk, groeiziekte bij jongeren, …)


Kortom, de Blood Flow Restriction techniek, zoals we die bij C2rK gebruiken, stelt ons in staat om de kloof te overbruggen tussen de lichaamsgewicht oefeningen in uw revalidatieprotocollen en de zware belastingen die u tegenkomt in de fasen van het hervatten van de sport, in alle veiligheid.